Σχετικά με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία ( Core Energetics)

Το σύστημα Core Energetics αναπτύχθηκε από τον Δρ. John Pierrakos ο οποίος βασίστηκε στο έργο του Wilhelm Reich, πρωτοπόρο της σωματικής ψυχοθεραπείας και βασίζεται στην ψυχοσωματική ενότητα του ατόμου και την εγγενή του δυνατότητα για θεραπεία. Μέσα από την ιδέα της δημιουργικής εξέλιξης η διαδικασία που ακολουθεί το σύστημα Core Energetics συμπεριλαμβάνει τα επίπεδα της φυσικής, συναισθηματικής, διανοητικής και πνευματικής διάστασης του ατόμου.

Δουλεύοντας τόσο με γνωστικές διεργασίες όσο και με την ενέργεια του σώματος οδηγούμαστε σε μια ολοκληρωμένη θεραπευτική εμπειρία. Πέρα από τους περιορισμούς του νου και πεποιθήσεις προερχόμενες από το παρελθόν, σταδιακά συνδεόμαστε με τον αληθινό μας εαυτό.

Δουλεύουμε με κάθε επίπεδο ώστε να καθαρίσουμε τη συναισθηματική πληγή και τις αρνητικές μας πεποιθήσεις ώστε να ανοίξουμε την ευχαρίστηση και τη δημιουργικότητα και να συνδεθούμε με την πνευματική καθοδήγηση και την πραγματική μας ουσία.

Οι στοχευμένες σωματικές τεχνικές ανοίγουν τη συνειδητότητα σε καταπιεσμένα συναισθήματα και εμπλέκουν το ενεργειακό μας σύστημα με τρόπους που μας επιτρέπουν να ξεφύγουμε από το σημείο που θεωρούμε ¨οικείο και ασφαλές¨. Η μέθοδος των Core Energetics αξιοποιεί μπλοκαρισμένες πηγές ενέργειας που μπορούν στη συνέχεια να ενοποιηθούν και να γειωθούν. Αυτό δημιουργεί μια διευρυμένη αίσθηση του ποιοι είμαστε για να μπορέσουμε να αγκαλιάσουμε περισσότερο τη ζωή μας, να ανοίξουμε άγνωστες εσωτερικές πηγές δύναμης, να εκφράσουμε τη δημιουργικότητά μας, να αγκαλιάσουμε τη σεξουαλικότητά μας και να εμβαθύνουμε τη σχέση μας με τους άλλους ανθρώπους.

Τα τελευταία χρόνια, οι νεότερες έρευνες που έχουν διεξαχθεί στον τομέα της νευροβιολογίας, έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα των ψυχοθεραπευτικών μεθόδων που βασίζονται στο σώμα, όπως τα Core Energetics, και πιο συγκεκριμένα όσον αφορά στη θεραπεία πάνω σε άτομα με άγχος, κατάθλιψη, θέματα προσωπικότητας, σεξουαλική δυσλειτουργία κλπ. Η μέθοδος των Core παρόλα αυτά, πηγαίνει πολύ πιο πέρα ​​από τη βελτίωση των συμπτωμάτων, καθώς λειτουργεί σε βαθύτερα επίπεδα της ύπαρξης, ώστε να μπορέσουμε να μεταμορφώσουμε τα άκαμπτα πρότυπα συμπεριφοράς που έχουν δομηθεί στον χαρακτήρα μας.

​Τα Core Energetics είναι ένα μονοπάτι που αλλάζει τη ζωή μας και μας οδηγεί στην πληρότητα της ζωτικής μας ενέργειας, ανοίγει την καρδιά μας, μας γειώνει στη δύναμη και την ακεραιότητα αυτού που πραγματικά είμαστε και μας προσφέρει στήριξη ώστε να φέρουμε στην επιφάνεια τα δικά μας μοναδικά δώρα, καθώς συνδιαλεγόμαστε πιο υπεύθυνα με τον κόσμο γύρω μας.


Επικοινωνία

Κίου 1

Αθήνα

11364

Ελλάδα